Een levensveranderende ervaring voor jongeren. Dat is wat Livingstone wil faciliteren. Door indrukwekkende (en tegelijk eenvoudige) werkvakanties te organiseren. Niet als westerse hulptroepen, maar in gelijkwaardigheid. Van elkaar leren. Meer een uitwisseling eigenlijk, maar wel samen werkend aan een hoopvol project ter plekke. Lees er meer over op: www.lst.nl

Een reisbureau en Corona… Voor Livingstone betekende dit grofweg 2 jaar geen inkomsten. Dat legt een forse druk op de komende jaren. Van nieuwe werkvakanties opstarten is lang geen sprake geweest. In plaats daarvan moesten juist geannuleerde werkvakanties worden afgehandeld. Mentaal heel zwaar. Met nog het besef dat het verlies ergens in de toekomst weer gecompenseerd moet worden. Dat vergt anti-cyclisch denken. Investeren is nodig. De draad weer oppakken is niet genoeg.

“Ik raakte in contact met Bram Jonkheer. Bram is creativiteit. Verbinding. Intensief zoeken naar de kern. En voorwaarts: Bram wil vooruit. Van binnenuit. Eenvoudig. In een goede boswandeling deed ik Bram het verhaal van Livingstone: onze casus, onze verlegenheid. De samenvatting van Bram daarna was goed. Echt goed. Bram kan luisteren, filteren en de kern raken. In vrolijke, diepgaande teamsessies nam Bram ons mee naar deze kern. Bram begrijpt de dans die daarvoor nodig is: intimiteit, alle ruimte geven en tegelijk stevig leiden. Ruimte creëren om te ontdekken. Mooi. Soms moeilijk. Wij herontdekten. Ons team liet de kern van Livingstone opnieuw schitteren. Nieuwe woorden en wegen hebben we gevonden. We zijn sterker geworden. We kunnen weer verder. Dank je wel Bram!”

Steffen Barentsen